Talentenanalyse 

Hoe krijg ik meer plezier en energie in mijn werk?
Wat zijn mijn talenten en drijfveren en wat past nu écht bij mij?
Waarin zou ik me goed kunnen ontwikkelen?
Welke volgende stap kan ik maken in mijn loopbaan? 
Hoe ziet mijn ideale werkomgeving?
Wat zijn mijn valkuilen?
Hoe kan ik meer richting geven aan mijn re-integratietraject? 

Dan is een TMA®-Talentenanalyse iets voor jou! 

De insteek van een talentenanalyse verschilt van persoon tot persoon. Als basis zetten wij de Talenten Motivatie Analyse (TMA) in. Deze methode geeft je op doeltreffende wijze inzicht in jezelf, je talenten en je drijfveren. Hierdoor
 kan je gerichtere keuzes maken met betrekking tot je persoonlijke en je professionele ontwikkeling. 

"Kennis van je talenten en drijfveren zorgt ervoor dat je kunt kiezen
voor een baan en (werk-)omgeving die bij jou past en voldoet aan jouw wensen."

Waarom een TMA® talentenanalyse? 
De TMA-talentenanalyse is een wetenschappelijk verantwoorde methode die 22 drijfveren en 44 talenten meet. Hiermee krijg je een objectief overzicht van jouw emotionele balans, motieven, sociale talenten, beïnvloedende talenten, leidinggevende talenten en organisatorische talenten

"Maar ook buiten je werk om is de TMA een waardevol instrument. Het geeft je inzichten in wie jij bent. Het laat zien waar jij enthousiast van wordt en waar je energie van krijgt. Het geeft ook inzicht waarom je op bepaalde manieren handelt, waarom het soms misloopt in de communicatie of waarom sommige dingen jou heel veel energie kosten.

Met de TMA® Talentenanalyse krijg je concrete handvatten om jezelf te versterken en te ontwikkelen, maar je ontdekt ook waar je valkuilen liggen.

Aanpak
De TMA® Talentenanalyse bestaat uit de volgende onderdelen:

Voorbereiding & invullen test 
We starten met een telefonisch intakegesprek waarin we bespreken waarvoor je de talentenanalyse wilt inzetten. Daarna maak je de TMA® Talentenanalyse online op een door jou gewenst moment. Dit duurt ongeveer anderhalf uur. De vragen bestaan uit stellingen en gedragsitems waarbij je telkens moet kiezen welke het beste bij je past. Er is geen goed of fout en je hoeft je niet voor te bereiden op de test.

Talentengesprek & rapportage
Tijdens het persoonlijke talentengesprek bespreken we de uitgebreide TMA-rapportage met de resultaten en bevindingen. De rapportage is een persoonlijkheidsomschrijving met zaken als sterke kanten, valkuilen, ontwikkelpunten, ideale werkomgeving en leer- en ontwikkelstijl. Het is zowel grafisch als tekstueel opgezet, zodat je snel inzicht krijgt.
Na het talentengesprek ontvang je TMA-rapportage en een uitgebreide samenvatting zowel schriftelijk als digitaal.

Verdiepingssessies:
Afhankelijk van jouw wensen en behoeften kan je de TMA® Talentenanalyse uitbreiden met een aantal verdiepingssessies. Tijdens deze sessies maak je een actieplan om gericht jouw talenten in te gaan zetten en te ontwikkelen. In de verdiepende vervolgsessies begeleiden wij jou in het actiegericht handelen en het nemen van regie over jouw talenten en loopbaan. Ook krijg je in de verdiepingssessies tips om meer energie, (werk-)plezier en voldoening uit je privéleven en loopbaan te halen.


De ervaring leert dat de TMA wordt ervaren als een prettig, uitdagend en kloppend instrument. Dit komt vooral omdat een TMA® Talentenanalyse een positieve, objectieve  en praktische benadering kent. Talenten zijn nooit goed of fout en het persoonlijk rapport is ontwikkelings- en toekomstgericht geschreven.

Aanbod Talentenanalyse
Wij bieden verschillende TMA-trajecten aan. De basis van ieder traject is de TMA® Talentenanalyse inclusief talentengesprek en rapportage. Dit traject kan naar wens en behoefte worden uitgebreid met een aantal verdiepingssessies. Dit kan wenselijk zijn, bijvoorbeeld in het kader van je loopbaanontwikkeling, persoonlijk ontwikkelingstraject of re-integratietraject. 

     TMA-traject 
     'Focus op Talent'

 • Inzicht in jouw talenten
 • Persoonlijk TMA
 • Talentengesprek (1,5 uur)
    TMA-traject  
   'Actie op Talent'

 • Inzicht in jouw talenten
 • Persoonlijk TMA Rapport
 • Talentengesprek (1,5 uur)
 • 2 verdiepingssessies (1,5 uur)
 • Actieplan op maat


 

    TMA-traject 
   'Talent Werkt'

 • Inzicht in jouw talenten
 • Persoonlijk TMA Rapport
 • Talentengesprek (1,5 uur)
 • 4 verdiepingssessies (1,5 uur)
 • Actieplan op maat
 • Actiegericht handelen