Stressmanagement 

Ervaar jij stress als een gevoel van constant ‘aan’ staan zonder dat je de 'uit-knop' nog kunt vinden?

Ervaar je vaker stress op je werk? 
Doe je er steeds een schepje bovenop?
Heb je moeite het overzicht te houden?
Is je balans tussen werk en privé ver te zoeken?
Merk je veranderingen op in jouw gemoedstoestand en gedrag?
Ervaar je dat je weinig energie hebt?
Maakt je hoofd overuren ?
En dat je daar regelmatig ‘s nachts van wakker ligt?

Stress
Het is een zodanig onderdeel van ons leven geworden, dat we het vaak niet eens meer opmerken. De signalen van ons eigen lichaam herkennen we niet meer als stress. Tot het te laat is. Jammer, want stress is heel nuttig en zelfs een voorwaarde voor persoonlijke groei. Als stress te lang aanhoudt, kun je fysieke en mentale klachten en veranderingen in emotie of gedrag krijgen. Als je de symptomen van overmatige stress op tijd herkent en ermee aan de slag gaat, kun je uitval voorkomen.

Totdat je hiernaar luistert, blijf je roofbouw op jouw lichaam plegen en meer klachten produceren!

Het kan soms lijken dat je niets kan doen aan stress. De rekeningen blijven maar komen, de dagen zijn snel voorbij, je verantwoordelijkheden wachten op je en dan gebeuren er ook nog allerlei nare dingen. Toch heb je meer controle dan je zou denken. In feite is het besef dat je de controle hebt over je leven, de basis voor het omgaan met stress.
Bij stressmanagement draait alles om leiding nemen: leiding over je levensstijl, je gedachten, je emoties en over de manier waarop je met problemen omgaat. Hoe stressvol je leven ook lijkt, er zijn stappen die je kan nemen om de druk te verlichten en de controle terug te krijgen.

Luister jij naar jezelf en kom je in de actie? Start dan vandaag nog met stressmanagement!

Wat levert stressmanagement jou op?

 • Je komt weer in contact met je lijf
 • Een gezondere werk/privé-balans
 • Je leert beter omgaan met stress en werkdruk
 • Je creëert meer rust in je leven
 • Meer ontspanning en werkplezier
 • Je komt fysiek weer snel in balans
 • En...... minder stress en meer energie!

Stressmanagement-traject 
Stressmanagement is het leren omgaan met en het hanteren van stress in stressvolle situaties.
Stressmanagement is erop gericht om je kennis over stress te vergroten en je meer inzicht te geven in hoe dit voor jou persoonlijk werkt. Stress ziet er immers bij iedereen anders uit. Oorzaken van stress kunnen op allerlei vlak liggen, privé, werk, leefgewoonten, gedachtepatronen, overtuigingen en ook karakter en persoonlijkheid heeft invloed op hoe stress zich bij jou uit. Weten hoe stress bij jou ontstaat, wat je valkuilen zijn en hoe dit bij jou tot uiting komt, is de basis waar we op verder bouwen.

Je leert wat jouw onbewuste gedragspatronen zijn, hoe je met stressvolle situaties om kan gaan en wat jouw energiebronnen zijn. We maken de vertaling naar concrete keuzes in je leven en werk, waarmee je zorgt voor meer ontspanning en energie. Het stressmanagement-traject is erop gericht om jou handvatten te geven, zodat je zelf de regie pakt en jouw doelen kunt bereiken.
In het stressmanagement-traject gaan we aan de slag om naast inspanning ook de ontspanning op te zoeken en de controle terug te pakken. Je kunt meer bereiken, met meer plezier én je houdt energie over.

Aanpak 
Tijdens het stressmanagement-traject ga je aan de slag met een ervaren vitaliteitscoach. Voorafgaand aan het traject bespreken we wat jouw verwachtingen en wensen zijn en wat je wilt bereiken. Het stressmanagement-traject start met een stresscheck om te onderzoeken hoe jouw energie en balans is. Gedurende het stressmanagement-traject gebruiken we de stresscheck om je voortgang te meten. Afhankelijk van de uitkomsten, jouw wensen en je motivatie overleggen we wat jij nodig hebt en wat je wilt bereiken in jouw traject.

Ontspannen staat nooit op zichzelf. Daarom besteden in het traject ook aandacht aan slaap, ademhaling en je voedings- en beweegpatroon. Deze aspecten spelen een belangrijke rol hierbij (ontspanningsoefeningen en ademcoaching), zowel lichamelijk als mentaal ontspannen. Ook krijg je concrete handvatten om je in die stressvolle situaties weerbaarder te maken. Je leert grip te krijgen en te houden op stress!

Aanbod Stressmanagement
Wil je weer ontspannen en vol energie in het leven staan? Wij bieden losse consulten en volledige programma's.

12-weken programma:

 • Uitgebreide intake
 • Stresscheck
 • 6 coachsessies (1 uur), verdeeld over 12 weken
 • Ademhalingscoaching en hartcoherentie
 • Inzicht krijgen in en bewustwording van je
  stressoren en energiebronnen
 • Advies op maat. Hoe en waar je verbeteringen kan doorvoeren
 • Tips en concrete tools voor minder stress en meer energie
 • Persoonlijk actieplan.